Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Επί τη εορτή των τριών Ιεραρχών, μεγάλων φωστήρων & διδασκάλων της οικουμένης, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκκλησιάστηκαν στην ενορία μας τα σχολεία της περιφερείας μας. Το 55ο Δημοτικό σχολείο Πατρών εκκλησιάστηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρεκκλήσιον του Ιερού μας Ναού. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης ο οποίος ευχήθηκε στη διευθύντρια, στους δασκάλους και στους μικρούς μαθητές, να έχουν πάντοτε στη ζωή τους προστάτες και βοηθούς τους τρείς Ιεράρχες.
 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών εκκλησιάστηκαν το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών, το 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών, το 1ο ΕΠΑΛ Πατρών και η σχολή Νοσηλευτών του Νοσοκομείου "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ". Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, πλαισιούμενος από τον πρωτ. π. Ευάγγελο Πριγκιπάκη, καθηγητή-θεολόγο του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών, τον π. Σπυρίδωνα Γκολώνη, εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπου Καλανίστρης και τον δ. Κασσιανό Ιατρό. 

 

Ο π. Χρύσανθος εξεφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας αναφέροντας ότι οι τρείς Ιεράρχες είναι προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων διότι ήταν πρωτίστως άγιοι της Εκκλησίας, σοφοί διδάσκαλοι, φημισμένοι ρήτορες, επιφανείς θεολόγοι, άριστοι συγγραφείς με μεγάλη κοινωνική προσφορά και τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Διέθεσαν τα πάντα για το Χριστό και την αγία Του Εκκλησία. Υπερασπίστηκαν την Ορθόδοξη πίστη με πάθος γι'αυτό και αντιμετώπισαν την κακία και το μίσος βασιλιάδων και αρχόντων. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζονται Πατέρες της Εκκλησίας.

 

Οι τρείς Ιεράρχες, με την πίστη τους στο Θεό, με τα έργα τους και με την αγάπη τους προς το συνάνθρωπο είναι και θα είναι τα αυθεντικά πρότυπα για κάθε άνθρωπο αλλά ιδιαιτέρως για τους κληρικούς, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διανεμήθη άρτος από την προηγηθείσα Ιερά Αρτοκλασία και εν συνεχεία παρετέθη εκκλησιαστικό κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού μας Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...