Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: "Καμπανάκι" στις αρχές Εκπαίδευσης μετά την αυτοκτονία της 15χρονης στην Αγυιά


Πρώτη σε ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, κατατάσσεται η χώρα μας. Εχουμε φτάσει στο σημείο, το τελευταίο διάστημα, να αυτοκτονεί ένας Ελληνας περίπου κάθε 3 ημέρες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα αίτια δεν είναι μόνον οικονομικά, αλλά συνυπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται στους εφήβους, στους οποίους λειτουργεί έντονα ο μιμητισμός. Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας απλώνει χέρι στους μαθητές με την επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον, όπως γράφει στην "Πελοπόννησο" η Μαρίνα Ριζογιάννη.
Η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, αλλά ψυχίατροι και ψυχολόγοι εκφράζουν την άποψη ότι τα αίτια δεν είναι μόνον οικονομικά, αλλά συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.
Μοιραίο είναι από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία μας να μην μένουν ανεπηρέαστοι οι έφηβοι.
Και στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία τα περιστατικά αυτοκτονιών είναι αυξημένα. Οπως υποστηρίζει η διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, Βιολέτα Σιγάλα, τα παιδιά βιώνουν πολύ πιο έντονα συναισθηματικά αυτές τις καταστάσεις, επηρεάζονται από το γενικότερα κλίμα και σε ορισμένες περιπτώσεις μιμούνται τις πράξεις των μεγάλων.
«Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν ερμηνεύονται πάντοτε με ψυχιατρικές γνωματεύσεις, καθώς το ψυχοκοινωνικό περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του ανθρώπου, ιδιαίτερα του παιδιού και του εφήβου» αναφέρει η ίδια στην "Πελοπόννησο", κρίνοντας ότι αυτό που σώζει είναι «απέναντι στον έφηβο να σταθούμε με κουράγιο, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και ήθος.

πηγή: THE BEST NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...