Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ακολουθία του αγιασμού στα σχολεία της Ενορίας μας


Ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Κασπίρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Χατζηαθανασίου και τον διάκονο του Ναού Κασσιανό Ιατρού ετέλεσαν την ακολουθία του αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς. Επισκέφθηκαν το 55ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, το πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και το εσπερινό Γυμνάσιο σχολεία που ευρίσκονται στην Ενορία μας.





Ο π. Χρύσανθος στις ομιλίες του είπε : " Παιδιά μου, διάβασα στο διαδίκτυο το εξής : πώς θα εμφανιστούν οι πολιτικοί, οι δημοτικοί άρχοντες και οι κληρικοί ενώπιον των παιδιών, πώς θα τα κοιτάξουν στα μάτια και τι θα τους πούνε ; Ε, λοιπόν σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ζούμε παιδιά μου σε δύσκολες εποχές και σε δύσκολες ημέρες. Δεν πρέπει όμως να χάνουμε το θάρρος μας και τις ελπίδες μας. Πρέπει να έχουμε πίστη στον Θεό και να μετέχουμε στην ζωή της Εκκλησίας μας. Εμείς ίσως δεν προσέξαμε όσο θα έπρεπε. Ίσως προδώσαμε τα όνειρα σας και τις ελπίδες σας. Αγωνιστείτε και προσπαθείστε να κάνετε εσείς μια καλύτερη Ελλάδα χωρίς ξένα αφεντικά χωρίς Δ.Ν.Τ. χωρίς να ευρίσκεστε υπό ξένη κατοχή χωρίς να διαφεντεύει τον τόπο μας τον ευλογημένο καμμία Τροϊκα διότι, παιδιά μου, η Ελλάδα μας, η Πατρίδα μας είναι η χώρα των αγίων, των ηρώων και των μαρτύρων. Διαβάστε, κουραστείτε, καλλιεργείστε το νου και την καρδιά σας. Να χέρεστε και να εφραίνεστε που είστε Έλληνες και Ορθόδοξοι. Στο τέλος ο π. Χρύσανθος συνεχάρη απο καρδίας τους καθηγητάς του 2ου και του Πειραματικού Λυκείου για την υψηλού επιπέδου εργασία τους και προσφορά τους στους μαθητές της Γ' Λυκείου που είχε σαν αποτέλεσμα να εισέλθουν και να πρωτεύσουν σε πανεπιστημιακές σχολές και σχολές του ΑΤΕΙ.




Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νικ. Νικολόπουλος, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Νικ. Τζανάκος καθώς και γονείς των μαθητών των σχολείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...