Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εκδρομή κατηχητικων ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών σε ιερές Μονές της ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

   Το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 οι κατηχητικές ομάδες του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή τους, επί τη λήξει των κατηχητικών συναντήσεών τους .Στην εκδρομή συμμετείχαν  παιδιά από όλες τις κατηχικές ομάδες (νηπιακό, κατώτερο,μέσο και ανώτερο τμήμα) , συνοδευόμενα  από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθο Στελλάτο ,τον πρώην διάκονο του Ιερού Ναού και νυν εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγριλιάς Πατρών Αρχιμ. π. Παύλο Αμανατιάδη, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Μιντιλογλίου Πατρών (Μετόχιον Ι.Μ Αγίων Πάντων Βελιμαχίου Τριταίας) Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Κασπίρη , τον διάκονο π. Κασσιανό Ιατρού καθώς και από τους κατηχητές και τις κατηχήτριες  που εργάζονται στο κατηχητικό έργο της ενορίας (κα Μαρία Χαλκέα , κα Αικατερίνη Σωτηροπούλου  ,κα Ουρανία Κωνσταντινοπούλου , κα Ελένη Κουτσοδήμα, κ. Μάριο Σαράντη & κ. Μιχαήλ Ζαφείρη).
   Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν η Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκαπηδήματος .Τα παιδιά και οι συνοδοί τους δέχτηκαν τη θερμή φιλοξενία των μοναζουσών και το πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.





   Επομένος σταθμός η γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμανής.Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον επιβλητικό όγκο της Ιεράς Μονής , η οποία βρίσκεται κρεμασμένη στο βράχο όπου πριν από 800 χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής βρήκαν με θεία αποκάλυψη , την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας , της επικαλουμένης «Κρεμαστής». Στην ως άνω Ιερά Μονή οι προσκυνητές είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να συναντήσουν τον βοηθό επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, ο οποίος υποδέχθηκε θερμά τα παιδία τα συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στα κατηχητικά σχολεία της Εκκλησίας μας και τους έδωσε πολύτιμες πατρικές συμβουλές.





  Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν  την Ιερά Μονή Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας , η οποία χρονολογείται  από τον 10ο αιώνα μ.Χ. Οι προσκυνητές συγκινήθηκαν ιδιαίτερα αντικρίζοντας τις ιστορικές αγιογραφίες του Καθολικού , οι οποίες διατηρούν επάνω τους ανεξίτηλα τα σημάδια βάρβαρης επίθεσης από τους Οθωμανούς Τούρκους.


  Τελευταίος σταθμός το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Αθανασίου Αμπελοκάμπου , όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία συμμετάσχουν στην ακολουθία του εσπερινού.
   Όλες οι μοναστικές αδελφότητες δέχτηκαν με πολύ αγάπη τα παιδιά και εκείνα με τη σειρά τους χάρηκαν ιδιαίτερα το μαναστηριακό περιβάλλον.
   Ο π. Χρύσανθος είπε χαρακτηριστικά σε μικρούς και μεγάλους: 
«Τα Μοναστήρια είναι τα κάστρα  και οι πνεύμονες της Ορθοδοξίας μας. Είναι τόποι προσευχής και ασκήσεως, διά τούτο να τα έχουμε πάντοτε μέσα στην καρδιά μας, να τα ευλαβούμεθα και να τα αγαπάμε».
   Τα παιδιά, κατά την επιστροφή, ευχαρίστησαν τον π. Χρύσανθο , τους κατηχητές και τις κατηχήτριες ,τόσο για την υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή όσο και για ό,τι τους προσέφεραν καθόλη τη διάρκεια της κατηχητικής περιόδου.
   Τα έξοδα του Ιερού προσκυνήματος εκάλυψε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγ. Νεκταρίου Πατρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...