Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΩΝ

   

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε η εορτή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Σαραβαλίου Πατρών. Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Αρχιμανδρίτης  π. Γερβάσιος Παρακεντές. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη την Πέμπτη 10 Μαΐου προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, Αρχιερατικός Επίτροπος τέως δήμου Μεσσάτιδος, με συλλειτουργούς  τον π. Χαράλαμπο Οικονόμου, εφημέριο του ναού και τον π. Παναγιώτη Καραγιάννη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Προαστείου Πατρών. 


   Ο π. Χρύσανθος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγία ζωή του εορταζομένου αγίου πατρός και προέτρεψε το πολυπληθέστατο εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει τον ιερό ναό και τους περιξ αυτού ευρύτατους χώρους, να βαδίσουν επάνω στα χνάρια του Αγίου Νικολάου δηλαδή να μιμηθούμε τον ενάρετο βίο του, την πραότητά του, την αγνότητά του, την καθαρότητά του, την φιλανθρωπία του, την ασκητικότητά του, την πίστη του, την αγάπη του προς τη μυστηριακή ζωή της  Εκκλησίας...

   
Αν πορευθούμε κατ'αυτό τον τρόπο, και από την κρίση την οποία ζει η ελληνική κοινωνία θα εξέλθουμε αλλά το κυριότερον θα πετύχουμε το σκοπό της υπάρξεώς μας που δεν είναι άλλος παρά ο αγιασμός & η σωτηρία μας. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...