Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο μακαριστός Ελευθέριος Βογιατζής εκκλησιαστικός επίτροπος της Ενορίας μας

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου ανεχώρησε για την ουράνια πατρίδα, ο επί 30 έτη, επίτροπος του Ιερού Ναού μας, Ελευθέριος Βογιατζής. Η Εξόδιος ακολουθία εψάλη την Τρίτη 6 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Παρόντες ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Παύλος Αμανατιάδης, οι πρεσβύτεροι π. Παναγιώτης Ρούβαλης, π. Απόστολος Ζαφείρης, π. Νεκτάριος Γαλάνης, π. Δημήτριος Χατζηαθανασίου, π. Σπυρίδων Γκολώνης, π. Γεώργιος Βασιλόπουλος, π. Γεώργιος Μάντζιος και ο διάκονος του Ναού Κασσιανός Ιατρού.
Στον επικήδειο λόγο του, ο π. Χρύσανθος, εν βαθυτάτη συγκινήσει τόνισε ότι ο πράος, ταπεινός, γλυκύς, δραστήριος, εργατικός, πρόθυμος, εξυπηρετικός διάκονος της Εκκλησίας μας μεταφυτεύθηκε στον κήπο της Επουράνιας Βασιλείας. Επί σειρά ετών κάθε πρωί και κάθε απόγευμα άναβε τα καντήλια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου και ετοίμαζε τον Ναό για την τέλεση της καθημερινής Θείας Λειτουργίας, της Αγρυπνίας της Τετάρτης αλλά και τις λοιπές ιερές ακολουθίες.
Το τελευταίο έτος της ζωής του εδοκιμάσθη ως χρυσός εν χωνευτηρίω αλλά με πίστη, υπομονή και προσευχή δέχθηκε την ασθένεια του ως επίσκεψη του Θεού.
Την ομιλία του έκλεισε ο π. Χρύσανθος ευχαριστώντας τον κεκοιμημένο αδελφό για όσα πρόσφερε αυτά τα χρόνια στον Ναό και στην Ενορία. Ευχήθηκε η μνήμη του να είναι αιωνία και ο κύριος να τον κατατάξη ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται.

Καλή Πατρίδα αδελφέ Ελευθέριε!
Καλή Αντάμωση!
Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...