Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση 25ης Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού μας


Την Κυριακή το απόγευμα, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου εορταστική εκδήλωση από τις κατηχητικές ομάδες του Ιερού Ναού μας. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση του κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε από νωρίς το απόγευμα το πνευματικό κέντρο. 

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους, επίκαιρα θεατρικά δρώμενα από όλες τις κατηχητικές ομάδες (ανώτερο, μέσο και κατώτερο τμήμα), τραγούδια από την χορωδία και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα.

Η μαθήτρια Λυκείου Παναγιώτα Πλοιαρχοπούλου και ο φοιτητής ΕΚΠΑ Μιχαήλ Ζαφείρης απέδωσαν μελοποιημένους στίχους από το έργο " Ελεύθεροι Πολιορκημένοι " του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Στο κλείσιμο της εορτής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, με δυναμικό και πύρινο λόγο αναφέρθηκε στους αγώνες των ηρώων για την ελευθερία της Πατρίδος. Τρεμάμενος από ιερή συγκίνηση αναφέρθηκε στα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη " Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Πατρίδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του ".

Υπέυθυνοι για την πραγματοποίηση της εορτής ήταν : οι κατηχήτριες και οι κατηχητές του Ιερού Ναού μας (δ. Κασσιανός Ιατρού, κα Μαρία Χαλκέα, κα Αικατερίνη Σωτηροπούλου, κα Ουρανία Κωνσταντινοπούλου και η κα Ελένη Κουτσοδήμα).
Στην ρύθμιση του ήχου βρισκόταν ο φοιτητής Μάριος Σαράντης και στην ηλεκτρονική υποστήριξη ο φοιτητής Μιχαήλ Ζαφείρης.
Την παρουσίαση της εορτής πραγματοποίησε η μαθήτρια Λυκείου Αδαμαντία Πλοιαρχοπούλου.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...