Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MAX FM & ΣΤΟ ACHAIA CHANNEL




   Συνέντευξη παρεχώρησε στο MAX FM και στο δημοσιογράφο Κων/νο Φλαμή καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό Achaia Channel σήμερα Πέμπτη ο Διευθυντής των ΜΜΕ της Ι.Μ. Πατρών και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος σχετικώς με τη θεατρική παράσταση "Γυναίκες με τα μαύρα" που προορίζεται να παρουσιαστεί και στην πόλη μας.
  Ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε στο θεσμό του Ορθοδόξου Μοναχισμού, χαρακτηρίζοντας τα μοναστήρια μας κάστρα και πνεύμονες της Ορθοδοξίας. Αναφέρθηκε στην προσφορά τους κατά τα χρόνια της δουλείας και της σκλαβιάς όχι μόνο στα γράμματα με τα κρυφά σχολειά αλλά και με την ένθερμη συμμετοχή τους με κάθε τρόπο για τη Λευτεριά της πατρίδος (Παλαιών Πατρών Γερμανός, Παπαφλέσσας, Αθανάσιος Διάκος, δεκάδες Πατριάρχες, Αρχιερείς, χιλιάδες ιερείς και μοναχοί που συνετέλεσαν στην Ελευθερία του Γένους). 
   Έστω κι'αν υπάρχουν κάποια σφάλματα ανθρώπων που ενεδύθησαν το Ορθόδοξο ράσο, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ισοπεδώνει έναν ιερό και άγιο θεσμό όπως είναι ο Ορθόδοξος Μοναχισμός. 
   Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν οι συγγραφείς, οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί δεν έχουν το δικαίωμα της έκφρασης η απάντηση είναι το ίδιο δικαίωμα που έχει η Εκκλησία και ο πιστός λαός να αντιδρά με κάθε τρόπο όταν θίγωνται τα όσια και τα ιερά της πίστεώς μας. Στο επόμενο ερώτημα για το πως θα αντιδράσετε σε περίπτωση που ανέβει επι της σκηνής αυτό το σατυρικό έργο; Η απάντηση απο τον π. Χρύσανθο ήταν οτι τον τρόπον της αντίδρασης θα τον καθορίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος ως επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας έχει την πνευματική ευθύνη και όπως καλά γνωρίζετε αγωνιά και για τα πνευματικά θέματα της επαρχίας του καθώς και για τις υλικές ανάγκες του ποιμνίου του.
   Ο π. Χρύσανθος κατέληξε στις συνεντεύξεις του λέγοντας ότι απορώ αν θα υπάρξουν ορθόδοξοι χριστιανοί οι οποίοι θα θελήσουν δήθεν να ψυχαγωγηθούν με μία παράσταση που προσβάλλει την ορθόδοξη πνευματικότητα και την πίστη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...