Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Καλό Ταξίδι & Καλή Ανάσταση Νικόλαε!

  
  Την παρελθούσα Παρασκευή 8 Ιουλίου ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος εκπροσώπησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο στην τέλεση της επικηδείου Ακολουθίας του 24χρονου Νίκου Σκαμπαρδώνη, που προδομένος από την καρδιά του έφυγε πρόωρα για την αιωνιότητα. Ο π. Χρύσανθος αφού μετέφερε τας συλλυπητηρίους ευχάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, ανέπτυξε το χωρίον "Ου θέλομεν δε υμάς αγνοείν, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, ίνα μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα" (Δεν θέλομε, αδελφοί, να έχετε άγνοια γύρω απο εκείνους που κοιμούνται για να μην λυπάσθε όπως και οι υπόλοιποι που δεν έχουν ελπίδα). 
   Κάποτε αδελφοί μου ο άνθρωπος δε γνώριζε τι είναι ο θάνατος. Τον γνώρισε μετά απο την παρακοή, την ανταρσία και την πτώση του. Είναι αλήθεια πως ο θάνατος είναι ο αχώριστος σύντροφος του ανθρώπου. Τον ακολουθεί όπου κι' αν πάει, όπου κι' αν σταθεί, όπου κι' αν ευρεθεί. Άλλους τους βρίσκει την ώρα που κοιμούνται, άλλους την ώρα που εργάζονται, άλλους την ώρα που ταξιδεύουν και άλλους την ώρα που διασκεδάζουν. Ο θάνατος επισκέπτεται όλους τους ανθρώπους, αδιαφορώντας αν είναι κανείς νέος ή γέρος, άνδρας ή γυναίκα, επιστήμων ή αγράμματος, αν είναι δίκαιος ή αμαρτωλός.
   Κανένας εκ των ανθρώπων δεν μπόρεσε να τον συντρίψει. Αυτός ο οποίος, αδελφοί μου, αφήρεσε από το θάνατο το φαρμακερό κεντρί του και το μετέβαλλε σε ένα απλό επεισόδιο της ζωής μας είναι ο Θεάνθρωπος Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Όσοι δεν πιστεύουν στην αιωνιότητα αντιμετωπίζουν το θάνατο ως το πιο φρικτό γεγονός που υπάρχει στον κόσμο. Για τους χριστιανούς όμως που πιστεύουμε στην αιωνιότητα και στη διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το τέλος της επιγείου ζωής είναι η αρχή της μελλούσης. 
   Ο θάνατος για το χριστιανό είναι η γέφυρα που τον μεταφέρει από την όχθη της ποσκαίρου ζωής στην αντίπερα της αιωνιότητας. Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε ο Κύριος να παρηγορεί και να ενισχύει τους γονείς, τα αδέλφια και τους συγγενείς σε αυτή τη δοκιμασία και επειδή η ώρα της αναχωρήσεως, όπως προαναφέραμε, είναι για όλους μας άγνωστη δια τούτο να ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και να " θεωρήσουμε το εισιτήριό μας " δηλαδή Ιερά Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία και πνευματική ζωή ούτως ώστε να αξιωθούμε της χαράς του Παραδείσου και της Βασιλείας των Ουρανών. Αμήν.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...