Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης, τονίζοντας τον τρόπον που εκάλεσε ο Κύριος τον Άγιο Κυπριανό στην αγία χριστιανική πίστη, όταν κατάλαβε ότι η μαγεία, που γίνεται με τη δύναμη του πονηρού και των ακαθάρτων πνευμάτων, είναι ανίσχυρη μπροστά στη δύναμη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Τη μαγεία, τη σατανική και τη δαιμονική ενέργεια, το φθόνο και τη ζήλια τα αντιμετωπίζουμε κυρίως με τη συμμετοχή μας στη Θεία Κοινωνία, με την Ιερά Εξομολόγηση, με τη δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με την προσευχή και τη νηστεία, με την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλό, με τον εκκλησιασμό, με τον αγιασμό, με το Άγιον Ευχέλαιο και με όλα τα άλλα μέσα που μας προσφέρει η Αγία μας Εκκλησία.

 Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...