Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ

 
Το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2024, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βοηθείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου "Παναγία η Βοήθεια", τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Χαρίτωνος, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, επί τη εορτή του Οσίου Πατρός Χαρίτωνος του Ομολογητού. 

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε: 
Σεβασμιώτατε Άγιε Κανάγκας κ. Χαρίτων, εκ μέρους του σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας, του Αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με πολλή χαρά σας υποδεχόμεθα στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών. Από καρδίας σας ευχόμεθα τα έτη σας να είναι πάμπολλα, πολύκαρπα, καλλίκαρπα και ευλογημένα. 

Μας συγκέντρωσε σήμερα εις αυτόν τον Ιερό Ναό, η εορτή του Οσίου Χαρίτωνος του ομολογητού. Κατ' αυτήν την ημέρα εορτάζει τα ονομαστήριά του ο ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας μας αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Αθανασόπουλος, εφημέριος του Πανεπιστημιακού αυτού Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Του ευχόμεθα να έχει δύναμη, χάρη, ενίσχυση, ενδυνάμωση και ευλογία από τον Κύριο μας για να συνεχίσει επί πολλά έτη να επιτελεί το θεάρεστο έργο της διακονίας των ασθενών και πονεμένων αδελφών. 

Ο Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής επέλεξε την στενή και τεθλιμμένη οδό, που οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού. Είναι διπλοστεφανωμένος με τους στεφάνους των ασκητών αλλά και των ομολογητών, διότι υπέμεινε πολλά μαρτύρια και βασανιστήρια για τη δόξα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών  Ιησού Χριστού. 

Στη διαθήκη του ο Όσιος άφησε προς τους μοναχούς του πολύτιμες συμβουλές. 
Να φυλάγετε την θεοπαράδοτη πίστη.
Να μην κλονίζεστε στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες.
Να αποφεύγετε την οργή και τον θυμό.
Να διώχνετε τους κακούς λογισμούς.
Να αγαπήσετε το ένδυμα του Ιησού, που είναι η ταπείνωση.
Επίσης να αγαπήσετε την προσευχή και τη νηστεία.
Να αποφεύγετε την κατάκριση.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...