Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΡΙΤΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ


 Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιστορική Ιερά Μονή Μαρίτσης Αχαΐας επί τη εορτή της Αγίας και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

  Μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος στην ομιλια του ετόνισε την αγάπη της αγίας Μαρίνης προς τον Κύριον Ιησούν Χριστόν. 

  Η αγία γνώρισε την αληθινή πίστη από μία τροφό χριστιανή διότι σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανή εκ μητρός. 

  Ευρισκόμεθα στα χρόνια των διωγμών που η πίστη κοστίζει και αυτή την ζωή τους. Ο ηγεμόνας Ολύμβριος προσπάθησε να κερδίσει την καρδιά της για αυτό της επρότεινε να την κάνει γυναίκα του. Η αγία Μαρίνα με παρρήσια κήρυττε ότι είναι χριστιανή κι άλλο νυμφίο από τον Χριστό δεν επιθυμεί. 

  Την αγία την απείλησαν, την βασάνισαν με σκληρά μαρτύρια και τέλος έλαβε τον δια ξίφους θάνατον.

  Η αγία μας διδάσκει να έχουμε πίστη, αγάπη προς τον Ιησούν Χριστόν, αγάπη προς την ομολογία, αγάπη στην χριστιανική υπομονή, αγάπη προς την προσευχή και να γνωρίζουμε ότι ότι ο Κύριος είναι πάντοτε κοντά μας και μας στηρίζει στον δικό μας πνευματικό αγώνα.  Οι άγιοι είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες που μας δείχνουν τον δρομο για την Βασιλεία του Θεού.

  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...