Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών


Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε τις Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε: "Πολλοί χριστιανοί ερωτούν: ποια είναι τα σπουδαιότερα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τις παγίδες του πειρασμού;" Όπλα η αγία προσευχή, η αδιάκοπος προσευχή. Να παρακαλούμε τον Κύριο να μας λυτρώσει από τις παγίδες του εχθρού. Η ταπείνωση να πιστεύουμε και να ομολογούμε ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι αμαρτωλοί. Η νηστεία, η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία. Η μελέτη της Αγίας Γραφής, οι βίοι των Αγίων και τα χριστιανικά πνευματικά βιβλία. Οι πειρασμοί και οι δυσκολίες μας βοηθούν να είμεθα σε εγρήγορση, να αγωνιζόμαστε και να ζούμε πνευματικά και χριστιανικά. Να αγαπήσουμε τη χριστιανική υπομονή και να είμαστε ενωμένοι με τον Κύριο μας, διότι χωρίς τη βοήθεια του Κυρίου είμαστε αδύνατοι. 

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...