Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ



Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Αγίων Αποστόλων Ζαβλανίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο του πατρός Χρήστου Μήλα, εφημέριου του ως άνω Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως στην σημερινή Ευχαριστιακή σύναξη κατά την οποία τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και συναντάται η αγωνιζόμενη και η στρατευομένη Εκκλησία με την εν ουρανοίς υπάρχουσα θριαμβεύουσα Εκκλησία, τελούμε το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως πατρός Χρήστου Μήλα, ο οποίος εργάσθηκε σε αυτή την ενορία με όλες του τις δυνάμεις για την δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρωπίνων ψυχών. Αγάπησε και αγαπήθηκε για αυτό και ο ναός σήμερα είναι κατάμεστος από πλήθος πνευματικών του τέκνων και ευλαβών ενοριτών.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Κύριος να τον αναπαύει μετά αγίων και δικαίων.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...