Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 η γιορτή των κατηχητικών ομάδων της ενορίας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών και κατηχητών τους, εργάστηκαν με πνεύμα αγάπης και συνεργασίας για την πραγματοποίηση της επετειακής εκδήλωσης. Τα παιδιά, με επίκαιρα πατριωτικά θεατρικά δρώμενα (Ο Χορός του Ζαλόγγου και  δραματοποίηση στίχων από τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού), ύμνους, τραγούδια, επίκαιρα ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, τίμησαν τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ελληνικής Επανάστασης.

Τα παιδιά απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους γονείς και  φίλους του κατηχητικού έργου της ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ελευθέριο Κολιαβρά, τον διάκονο Κασσιανό Ιατρό και τις κατηχήτριες Ουρανία Κωνσταντινοπούλου, Ελένη Κουτσοδήμα, Βασιλική Αστερή, Μαρία Καρναβά, Σοφία Σπηλιοπούλου και Μαρία Παπαδοπούλου για τη διοργάνωση και την προσφορά τους στην κατήχηση και την νεότητα, το μέλλον της πατρίδας μας.

Ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, διότι το κατηχητικό σχολείο τα διδάσκει να αγαπούν τον Χριστό και την Ελλάδα. 

Να τιμάμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...