Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

 
Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών εορταστική εκδήλωση από τις κατηχητικές ομάδες  επί τη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων εργάσθηκαν με ενθουσιασμό, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών τους και κατηχητριών τους, και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αξιέπαινο. 

Στην αρχή της εορτής αποδόθηκαν βυζαντινοί ύμνοι της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Θεοδώρα Μπακαλάρου, μαθήτρια Λυκείου. Η εορτή περιλάμβανε ποιήματα, θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και επίκαιρα τραγούδια. 

Στο κλείσιμο της εορτής, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με δυναμικό και πύρινο λόγο, μεταξύ άλλων ανέφερε: 

"Στις 25 Μαρτίου οι Ορθόδοξοι Έλληνες εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού. Εορτάζουμε την ελευθερία του ανθρωπίνου γένους από την αμαρτία, τη φθορά και το θάνατο... Εορτάζουμε όμως  και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της πατρίδας μας. Μιας πατρίδας Αγίων και Ηρώων. Αναφωνούμε "Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία" και "Χαίρε, ω Χαίρε, Ελευθεριά". Η σκέψη μας στρέφεται ευλαβικά στην Αγία Λαύρα, στα ηρωικά Καλάβρυτα. Εκεί που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το Λάβαρο της Επαναστάσεως και όρκισε τους αγωνιστές. Γονατίζουμε ευλαβικά  μπροστά στους Νεομάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία... 

Ευχαριστώ θερμά τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και συγχαίρω τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ελευθέριο Κολιαβρά, τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες, τις υπεύθυνες της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος,  καθώς και όσους συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην πραγματοποίηση της σημερινής εορτής".


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...