Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Παραλίας Πατρών. 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη θέση της προσευχής στη ζωή του Ορθοδόξου πιστού.   

Οι γονείς του Τιμίου Προδρόμου Ζαχαρίας και Ελισάβετ ήταν άνθρωποι του Θεού. Ζούσαν με δικαιοσύνη, ευλάβεια  και σωφροσύνη.  Για πολλά χρόνια ικέτευαν θερμά τον Κύριο να λύσει την ατεκνία τους και να τους ευλογήσει με τη χαρά της τεκνογονίας. Ακόμα και όταν έφθασαν σε βαθύ γήρας δεν βαρυγκώμησαν κατά του Κυρίου και ο δωρεοδότης Κύριος εισάκουσε τις προσευχές τους τη στιγμή που ανθρωπίνως είχε χαθεί πλέον κάθε ελπίδα να τεκνοποιήσουν. Καρπός της προσευχής τους υπήρξε ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής.

Ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι η προσευχή και η νηστεία ενώνουν τον Ουρανό με τη γη, φυγαδεύουν τους δαίμονες και ζωογονούν τον πιστό. Άλλωστε ο ίδιος ο Κύριος είπε:  «Τούτο το γένος ουκ εκπορεύεται ει μη εν προσευχή και νηστεία. ». Κλείνοντας παρότρυνε τους πιστούς να αναπέμπουν καθημερινώς προσευχές και δεήσεις ζητώντας πάντοτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού, κατά το Ευαγγελικόν ρήμα : "Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν". 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...