Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 (Β' Νηστείων) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. 

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ανεγνώσθη η εγύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακριστού ιερέως Γεωργίου Γιαννακοπούλου, ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε εφημέριος της ως άνω ενορίας. 

Ο Θεοφιλέστατος στην σύνομη ομιλία του κατά την διάρκεια του ιερού μνημοσύνου τόνισε πως ο μακαριστός π. Γεώργιος υπήρξε πρότυπο κληρικού, λειτουργού και πνευματικού πατρός, ο οποίος ανέπαυε στο πετραχήλι του πολλές ψυχές. Ιδιαίτερη αγάπη και ένθερμο ζήλο είχε στην τέλεση των ακολουθιών καθώς και στην ψαλτική μας τέχνη, υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Προς τους οικείου του π. Γεωργίου αλλά και προς όλο το εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...