Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Σάββατο της Τυρινής 5 Μαρτίου 2022 ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου με τη συμμετοχή του εφημερίου του ναού, π. Ελευθερίου Κολιαβρά. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Μτθ. Στ', 1-13), στο οποίο ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, μάς διδάσκει τον τρόπο που πρέπει να προσευχόμαστε. Πιο συγκεκριμένα,  στην εν λόγω περικοπή παραδίδεται η Κυριακή Προσευχή, το "Πάτερ Ημών ".

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη σημασία των ιερών Μνημοσύνων και για ποιους λόγους οι ορθόδοξοι Χριστιανοί τελούμε τα Μνημόσυνα.

Προ της απολύσεως εψάλλη το ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Ευαγγέλου Ραυτογιάννη, ο οποίος ήτο εν ενεργεία αστυνομικός, αλλά εγκατέλειψε νωρίς τα του κόσμου τερπνά. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου για την είσοδο στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...