Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα δύο κεντρικά πρόσωπα της ευαγγελικής περικοπής. Ο πλούσιος περνούσε τις ημέρες του επάνω στη γη με απολαύσεις και ηδονές. Δεν εσκέπτετο τίποτε άλλο παρά μόνο τον εαυτό του, αδιαφορούσε για όλους και για όλα, ήταν φίλαυτος, φιλήδονας και φιλάργυρος, πάθη τα οποία δημιουργεί ο εγωισμός. Το δεύτερο κεντρικό πρόσωπο της παραβολής, ο πτωχός και καταπληγωμένος Λάζαρος, είναι  άνθρωπος της υπομονής, της πραότητος και της ταπεινώσεως.

Μετά θάνατον οι σκηνές αντιστρέφονται. Ο πλούσιος δια την κακή χρήση του πλούτου και των αγαθών που του εχάρισε ο Θεός βρέθηκε στη γέεννα του πυρός ενώ ο ταπεινός Λάζαρος   βρέθηκε στους κόλπους του Αβραάμ. 

Αδελφοί μου παράδειγμα προς αποφυγή ο πλούσιος και προς μίμηση ο ταπεινός Λάζαρος. Ας προσέξουμε μήπως και σε μας συμβεί κάτι παρόμοιο. Να πολεμάμε την αμαρτία, να φροντίζουμε να μην υποστεί πώρωση η συνείδησή μας, να πράττουμε το καλό και το άγιο και να αποφεύγουμε το κακό και την αμαρτία.

Kλείνοντας  ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...