Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθη η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Λουκά στην Πάτρα.

Την παραμονή της εορτής, 17 Οκτωβρίου 2021,  στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό Οσίου Λουκά Πατρών (Μετόχι της Ι.Μ. Οσίου Λουκά της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας) ετελέσθη Μέγας   Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά π. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής, 18 Οκτωβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Λουκά Καμενίτσας Αχαΐας όπου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία εν πληθούση εκκλησία.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι ο ευαγγελιστής Λουκάς υπήρξε Θεοκίνητος συγγραφέας δύο βιβλίων της Καινής Διαθήκης. Το πρώτο το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο και το δεύτερο οι Πράξεις των Αποστόλων. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς συνοδεύει τον απόστολο Παύλο σε κάποιες Ιεραποστολικές περιοδείες του και του προσφέρει ιατρική φροντίδα. Είναι ο Ευαγγελιστής της θείας Οικονομίας δηλαδή αναφέρεται στην εν σαρκί παρουσία του Υιού του Θεού στον κόσμο και τονίζει την αξία της μετανοίας.

Τέλος παρεκάλεσε ο Θεοφιλέστατος τους πιστούς να μελετούν το Άγιο Ευαγγέλιο που περιέχει ρήματα ζωής αιωνίου.

Kλείνοντας  ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.




 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...