Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και ευσεβών χριστιανών, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Χρυσοπηγής Ερυμάνθου το εξάμηνο Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Πετρούτσου, εφημερίου του ανωτέρω ναού. 

Ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς κλήρον και λαόν ετόνισε : 

"Σήμερα μας αξίωσε ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας να γευθούμε Παράδεισο. Ναι, αδελφοί μου, η Θεία Λειτουργία μας οδηγεί στα άνω, στον Παράδεισο, κυρίως όταν μετέχουμε του ποτηρίου της ζωής γινόμαστε χριστοφόροι, θεοφόροι και ουρανοπολίτες.

Σήμερα σε αυτή τη λειτουργική σύναξη γίνεται και ιδιαίτερη προσευχή με την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού αδελφού όλων μας πρωτ. π. Γρηγορίου Πετρούτσου. Ο π. Γρηγόριος υπήρξε ένας εκ των ζηλωτών και παραδοσιακών κληρικών της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, άριστος λειτουργός, καλός πνευματικός και άψογος οικογενειάρχης. Εργάστηκε για την ευπρέπεια και τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού και των παρεκκλησίων της ενορίας. Κυρίως αγωνίστηκε να καλλιεργήσει πνευματικά το λογικό ποίμνιο που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία μας." 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την διανομή του αντιδώρου από τον Θεοφιλέστατο, τελέσθηκε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού αδελφού και συλλειτουργού π. Γρηγορίου.

Η ευσεβεστάτη πρεσβυτέρα του Δήμητρα και τα τέκνα του προσέφεραν στους κληρικούς και σε όλους τους πιστούς τον καθιερωμένο καφέ.

Ας είναι αιωνία αυτού η μνήμη!       


 




1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ θεοφιλεστατεπου τιμήσατε με την παρουσία σας την μνήμη του πατέρα μας και όλους τους πατέρες και τον ιεροδιακονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...