Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΦΙΛΟΚΑΛΙΟΥ


Με τις ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου εόρτασε πανηγυρικά η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή Φιλοκαλίου στο Πέττα Αχαΐας, όπου βρίσκεται αποτεθησαυρισμένη η θαυματουργός και πανσεβάσμια Ιερά Εικών της Παναγίας της Φιλοκαλιωτίσσης την οποία σεμνύνονται άπαντες οι κάτοικοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και εκήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις το υπέρδοξον πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις την δύναμιν της μεσιτείας της προς τον Υιόν της και Θεόν και επεκαλέσθη τη βοήθειά της εμπρός της θαυματουργού και περιπύστου Εικόνος της προς άπαντας τους πολυπληθείς προσκυνητάς, δεόμενος της παρεμβάσεώς της δια την απαλλαγήν της οικουμένης από την λοιμικήν νόσον. Μετέφερε δε παραλλήλως εις το εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Παρέστη η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγνή μοναχή, ο Δήμαρχος Δ. Αχαΐας κ. Σπύρος Μυλωνάς με μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Έψαλλαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ. Πατρών και δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Πέτρος Ρηγάτος και ο Καθηγητής κ. Κοσμάς Κούλης.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Ιεροκήρυκος της Ι.Μ. Πατρών Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρακεντέ.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...