Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την αρμόζουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών τιμήθηκε στην Πάτρα το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2021 η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών, όπου επ’ ονόματι του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του τιμάται η Δευτέρα Αγία Τράπεζα που ευρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ιερού Βήματος. 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε  στον βίο του Αγίου Ευσταθίου τονίζοντας τον ρόλο της χριστιανικής οικογένειας, την αξία της πίστεως και της υπομονής αρετές τις οποίες επέδειξε τόσο ο Άγιος, όσο και η αγία οικογένειά του κατά την διάρκεια της ομολογίας αλλά και του μαρτυρίου τους. Προέτρεψε δε τους πιστούς να αγαπήσουν την ζωή του Σταυρού ζωή η οποία οδήγησε τον Άγιο Ευστάθιο και την συνοδεία του στον αγιασμό. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος  μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως.




 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...