Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και εν συνεχεία ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο  Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Ερυφίλης Φιλιπαίου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα της ιάσεως του παραλυτικού της Καπερναούμ. Τόνισε ότι ο καρδιογνώστης Κύριος θεράπευσε πρώτα την ασθενούσα ψυχή με τον παρακλητικό του λόγο: «Θάρσει, τέκνον, αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου» και στη συνέχεια απήλλαξε τον παράλυτο και από τη σωματική του ασθένεια με το θαυματουργικό του λόγο: «Εγερθείς άρον σου την κλίνην, και ύπαγε εις τον οίκον σου».

Η υγεία και η σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας είναι ό,τι το σημαντικότερο στον αγώνα της ζωής μας. Άλλωστε ο ίδιος ο Κύριος λέγει:  «Τί ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχήν αὐτοῦ;».

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να ξεπεράσουν τους όποιους δισταγμούς τους και με ταπείνωση να προσέλθουν στο Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η αμετανοησία. Μέσα από το λουτρό του μυστηρίου ο άνθρωπος καθαρίζεται από το ρύπο της αμαρτίας και παίρνει δύναμη για τον πνευματικό του αγώνα. 

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με μία φράση του Αγίου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη: « Δεν σε κατηγορώ αδελφέ μου γιατί αμαρτάνεις. Σε κατηγορώ γιατί δεν μετανοείς και δεν εξομολογείσαι.».  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...