Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

O EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κερνίτσης  κ. Χρύσανθος  χοροστάτησε  στην ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Πατρών ενώ ανήμερα της εορτής,  Τρίτη 29 Ιουνίου ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Μπεγουλακίου Πατρών.

Στις  ομιλίες του  ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο κάλεσμα που έκανε ο Κύριος στον Σαούλ - Απόστολο Παύλο προκειμένου μαζί με τους άλλους μαθητάς να μεταφέρουν στα πέρατα της Οικουμένης τα ρήματα της αιωνίου ζωής σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος”. 

Ο Κύριος με πολλούς τρόπους μας προσκαλεί για να μας οδηγήσει στην Σωτηρία και στον αγιασμό και όπως ανταποκρίθηκε ο Απόστολος Παύλος και οι άλλοι μαθητές έτσι και εμείς  έτσι και εμείς να δεχτούμε το κάλεσμά του .

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.



 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...