Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η επέτειος της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως  του θαυματουργού στην Πάτρα.

Την παραμονή της εορτής, 2 Σεπτεμβρίου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, ετελέσθη Πανηγυρικός  Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εχρημάτισε εφημέριος από το έτος 1982 έως και την εις επίσκοπον εκλογήν του.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην  μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου. Ετόνισε ιδιαιτέρως την χριστιανική του ανατροφή, την αγάπη του για τον Χριστό, τον πόθο του για την Ιεροσύνη και τον μοναχισμό.  Ένας φάρος αληθείας που φωτίζει με το παράδειγμά του όλους αυτούς που ποθούν την εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

Ανήμερα της εορτής, 3 Σεπτεμβρίου 2020, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση εκκλησία.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι ο  Άγιος Νεκτάριος είναι ένα δώρο Θεού στην εποχή μας . Έζησε ως ένσαρκος  άγγελος και ως ουράνιος άνθρωπος. Με τους αγώνες του τους πνευματικούς και την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας απέκτησε όλα τα χαρίσματα του Παναγίου  Πνεύματος . Κάθε πιστός,  επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος, βρίσκει καταφύγιο στον Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργό διότι  γνωρίζει ότι ο Άγιος λόγω της Αγίας και Αγγελικής  του  ζωής έχει παρρησία ενώπιον του θρόνου του θεού.

Κλείνοντας το λόγο του ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να μελετούν το Ιερό Ευαγγέλιο και τους Βίους των Αγίων διότι οι Βίοι των Αγίων είναι το Ευαγγέλιο στην πράξη. Να ζούμε όπως ο Άγιος Νεκτάριος με την προοπτική της αιωνιότητoς και να διακρίνουμε μέσα από τις δυσκολίες και τους πειρασμούς το θέλημα του Θεού.

Σε όλες τις ακολουθίες ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ  Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Τσαγκάρη, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους τους συνεργάτες για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

 


 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...