Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Αρχιεπίσκοπος: ''Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης''



Τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουν παρθεί από την Ελληνική Πολιτεία και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 η εξόδιος ακολουθία του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β' στο Ά κοιμητήριο των Αθηνών.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν οι στενοί συγγενείς του 98 χρόνου Μανώλη Γλέζου ενώ τα ΜΜΕ ενημέρωσης κάλυψαν την ακολουθία από το προαύλιο χώρο του κοιμητηρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος εκπλήρωσε την επιθυμία του μακαριστού Μανώλη Γλέζου για την τέλεση θρησκευτικής ακολουθίας.

"Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης σε ώρες συμφοράς της πατρίδος μας. Έπραξε διό ελάλησε, μίλησε, έγγραψε, διηγήθη" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην προσωπική τους γνωριμία τονίζοντας: "Μου έκανε την τιμή να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πολλές φορές. Υπόδειγμά του πάντοτε ήταν ο αδελφός του και η θυσία του. Σαν άνθρωποι μιλήσαμε πολλές φορές και για τις υπαρξιακές αγωνίες μας, για τα εσωτερικά μας προβλήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες και αναζητήσεις μας".

"Μου ζήτησε, όταν θα έλθει η ώρα εκείνη που σφραγίζει την γήινη ζωή να προστώ της νεκρώσιμης ακολουθίας, να διαβάσω τα γράμματα της Εκκλησίας όπως είπε. Η εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας του, οδήγησε τα βήματα μου σε αυτό τον χώρο για τα ψάλλουμε όλοι μαζί: Αιωνία η μνήμη αυτού" υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Στην συνέχεια η σορός του εκλιπόντα αγωνιστή και συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου μεταφέρθηκε στον τάφο όπου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων προς τιμήν του.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος της Αθήνας κ.Κώστας Μπακογιάννης.



Πηγή : Romfea.gr

https://www.romfea.gr/diafora/36220-arxiepiskopos-o-manolis-glezos-upirje-to-sumbolo-tis-ethnikis-antistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...