Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΑ ΠΑΤΡΩΝ


Την Πέμπτη το απόγευμα 5 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προεξήρχε του Μεγάλου Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε τρεις από τις πολλές αρετές με τις οποίες είναι στολισμένος ο Άγιος Νικόλαος την Πίστη, την Εγκράτεια και την Αγάπη.

Παρεκάλεσε τους πιστούς να ζουν πνευματικά, να εκκλησιάζονται να συμμετέχουν στα Ιερά Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας και να αγωνίζονται να αποκτήσουν όλες τις χριστιανικές αρετές όπως τις απέκτησε ο Άγιος Νικόλαος και όλοι οι Άγιοι της πίστεώς μας.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στην καθηγουμένη Γερόντισσα Μαριάμ και την συνοδεία της καθώς και στους προσκυνητάς  για έτη πολλά, ευλογημένα θεοσκέπαστα, θεοφρούρητα και Αγιοσκέπαστα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Γερόντισσα και οι αδελφές της Ιεράς Μονής προσέφεραν στον Θεοφιλέστατο τους Ιερείς και σε όλους τους πιστούς εκκλησιαστικό κέρασμα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...