Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΙΕΡΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 σε κλίμα βαθυτάτης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, Ιερό Τρισάγιο  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών  των πεσόντων, Καραβασίλη Σάββα και Σκούρτη Παύλου  οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την εν ώρα καθήκοντος.

Ο πυροσβέστης Σάββας Καραβασίλης απεβίωσε μετά από σοβαρά εγκαύματα κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανθούπολης το έτος 1982. Ο πυροσβέστης Παύλος Σκούρτης έχασε τη ζωή του το 1999 όταν ανετράπη το όχημα στο οποίο επέβαινε κατά τη μετάβαση σε περιστατικό .

Το Ιερό τρισάγιο τέλεσε σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στο τέλος του Ιερού Τρισαγίου ευχήθηκε στους συγγενείς των κεκοιμημένων  ο Κύριος να τους ενδυναμώνει, να τους στηρίζει και να τους παρηγορεί..
Το Ιερό τρισάγιο ετελέστη εις στην πλατεία πυροσβεστείου όπου υπάρχει η πλάκα επί της οποίας αναγράφονται τα ονόματα των πυροσβεστών που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος. 

Στην τελετή  παρευρέθηκαν τοπικοί άρχοντες,  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...