Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: " ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ "


Με κέντρο τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πατρών (παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πατρών) εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου στην Πάτρα.

Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέφερε ότι η Αγία Αικατερίνη αγάπησε τον νυμφίο της ψυχής  της Σωτήρα Χριστό με όλη την δύναμη της καρδιάς και του είναι της  για αυτό και o ιερός υμνωδός της εκκλησίας μας την ονομάζει Νύμφη Χριστού και δικαίως αφού η Αγία έγινε συμμέτοχος στον θάνατο και στην ανάσταση του Κυρίου.
Αυτό που ζητά και σήμερα η Αγία Αικατερίνη από τα πιστά της εκκλησίας τέκνα είναι να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού την Αγίας μας ορθόδοξο πίστη, να αγαπήσουμε την εν Χριστώ ζωή καθώς και την ομολογία.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα θεοσκέπαστα, θεοφρούρητα και Αγιοσκέπαστα.

Τέλος ο θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ομπλού αρχιμ. π. Νεκτάριο Κωτσάκη καθώς και τους συνεφημερίους και συναργάτες του διά το πνευματικό έργο και την πνευμτική τους προσφορά τόσο στην Ιερά Μονή Ομπλού όσο και στην ενορία .















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...