Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε  η 17η επέτειος από την επανακομιδή της τιμίας κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, από την Μονή Hautecombe της Γαλλίας, στην αποστολική πόλη των Πατρών. 

Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου φυλάσσεται η Ιερά και Αγία κάρα της. 

Ανήμερα της Εορτής, 6 Οκτωβρίου 2019 ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση εκκλησία. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Θαύμα της αναστάσεως του Υιού της χήρας Ναΐν, τονίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η Ανάσταση και η ζωή και ότι όποιος είναι ενωμένος μαζί του μέσα από τα Ιερά μυστήρια της Εκκλησίας δεν θα γνωρίσει θάνατο  διότι ο ίδιος είναι η Ανάσταση και η ζωή. 

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος επαίνεσε το προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και τον συνεφημέριό του  π. Ιωάννη Κολώνη για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως  αλλά και για το πνευματικό τους έργο στην Ενορία.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε η βουλευτής  Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου.














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...