Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Η 5η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ


Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος  τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (παρεκκλήσιον του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών ) με αφορμή την Πέμπτη Επέτειο της εκλογής του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών(10 Οκτωβρίου 2014).

Ο Θεοφιλέστατος στην σύντομη ομιλία του είπε “ Ας είναι τρισευλογημένο το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που αξίωσε εμέ τον ελάχιστο να λάβω την της Αρχιερωσύνης χάρη και να υπηρετώ ως Βοηθός Επίσκοπος στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών. Ας είναι δοξασμένο το όνομα του Κυρίου μας  διότι υπηρετώ πλησίον του πανάξιου  Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου του Αρχιερέως της έμπρακτης αγάπης , της μακροθυμίας, της ανεξικακίας, της στοργής για όλους και για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Ευχαριστώ τον Θεό διότι υπηρετώ πλησίον ενός  γνησίου Αρχιερέως που οι χαρές του ποιμνίου του είναι δικές του καθώς και οι λύπες γίνονται δικές του.

Εκατοντάδες οικογένειες ενισχύονται με τρόφιμα άλλα και οικονομικά για την κάλυψη διαφόρων αναγκών. Η θυσιαστική του αγάπη αποσκοπεί στην δόξα του Κυρίου και της Αγίας Εκκλησίας του καθώς καις στην σωτηρία του ποιμνίου της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών. Ευχαριστώ από καρδίας τον άγγελο της τοπικής μας  εκκλησίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο διότι με επρότεινε στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος ως Βοηθό του . Τον ευχαριστώ διότι δια των τιμίων χειρών του τη 13 Οκτωβρίου 2014 με την συμμετοχή και άλλων Αρχιερέων έλαβα την της Αρχιερωσύνης χάρη στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. 

Τέλος ευχαριστίες ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε προς όλο το εκκλησίασμα δια την συμμετοχή του στην Θεία Λειτουργία.

Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας προσφέρθηκε προς όλους εκκλησιαστικό κέρασμα.  




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...