Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΩΤΙΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ


Με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εόρτασε μεγαλοπρεπώς και με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών η παλαίφατος και Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φιλοκαλιωτίσσης Πέττα Δυτικής Αχαΐας, Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης, όπου ευρίσκεται αποτεθησαυρισμένη η χαριτόβρυτος και θαυματουργός Ιερά Εικών της Παναγίας της επικαλουμένης Φιλοκαλιωτίσσης. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας ευλαβούνται ιδιαιτέρως την Παναγία μας και ανηφορίζουν με τα πόδια στην Μονή της.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Αρχ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Ο ομιλητής ανεφέρθη εκτενώς εις το υπερύμνητον πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και εις την χαράν την οποίαν προξένησε η γέννησή της εις όλον τον κόσμο.

Εις την Πανηγυρικήν Αρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν ιερούργησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

 Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εκτενώς εις το φλέγον ζήτημα της ανατροφής των τέκνων και εις την ορθή χριστιανική αγωγή που πρέπει να δίδουν οι γονείς, εις την αφιέρωσιν εις τον Θεόν και εις την Εκκλησίαν Του συνάγοντας τα ανάλογα συμπεράσματα αναλογικά προς τον θεάρεστον βίον της Υπεραγίας Θεοτόκου και των ευσεβών γονέων της. 

Εν συνεχεία, ετελέσθη μέσα σε κλίμα κατανύξεως και ευλαβείας πάνδημος Λιτάνευσις της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας μας, εις τον κατάμεστον αύλειον χώρον της Μονής της, συνοδεία του Ιερού κλήρου,της καθηγουμένης Αγνής Μοναχής και της αδερφής Φιλοθέης.

 Εις τις Ιερές Ακολουθίες έλαβαν μέρος ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Νοτενών – Αγίου Ιωακείμ Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος, ο εφημέριος Πέττα πρωτ. π. Θεόδωρος Αποστολόπουλος και ο εφημέριος Κανδάλου π. Κων/νος Κατσούλης.

 Έψαλλαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος και ο κ. Κοσμάς Κούλης.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...