Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε η ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών την Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
  
Την παραμονή της εορτής 2 Σεπτεμβρίου 2019 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ανήμερα της εορτής 3 Σεπτεμβρίου  2019  ετελέσθη εν πληθούση εκκλησία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τo απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, πέριξ της Ἐνορίας.


Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι ο  Άγιος Νεκτάριος είναι ένα δώρο Θεού στη εποχή μας . Έζησε ως ένσαρκος  άγγελος και ως ουράνιος άνθρωπος. Με τους αγώνες του τους πνευματικούς και την μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας απέκτησε όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος . Κάθε πιστός,  επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος, βρίσκει καταφύγιο στον Άγιο διότι  υπήρξε η ζωή του τόσο πολύπλευρη και τόσο πολυκύμαντη ώστε μπορεί να παρηγορήση    το κάθε πρόβλημα του σημερινού ανθρώπου.

Κλείνοντας το λόγο του ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να μελετούν το Ιερό Ευαγγέλιο και τους Βίους των Αγίων διότι οι Βίοι των Αγίων είναι το Ευαγγέλιο στην πράξη.

Σε όλες τις ακολουθίες ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ  Χρυσοστόμου για έτη πολλά , ευλογημένα, αγιασμένα,  θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Τσαγκάρη για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.


























 






















ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...