Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ " ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ "


Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, ετελέσθη ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ανήμερα της εορτής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεση την Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. 

Στις ομιλίες  του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου μας, ο οποίος αποτυπώνει την άπειρη αγάπη του Θεού προς το πλάσμα του, τον άνθρωπο, αλλά και τους σταυρούς που καλούμαστε οι Χριστιανοί να σηκώσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην Θέωση που είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Επίσης παρεκάλεσε τους πιστούς πάντοτε να φέρουν επί της καρδίας και επί του στήθους τον Τίμιον και ζωοποιόν Σταυρόν που είναι το όπλο κατά του διαβόλου, η ωραιότης της Εκκλησίας, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης  και των πιστών το στήριγμα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε καρδιακά σε όλους ο Τίμιος Σταυρός να τους διαφυλάττει πάντοτε από ορατούς και αοράτους εχθρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...