Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ


Στιγμές θρησκευτικής ανάτασης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο για την μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Στον λαμπρό καθεδρικό ναό της Εκατονταπυλιανής, ένα ζωντανό μνημείο 17 αιώνων, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου συλλειτουργούντων του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου και του οικείου ιεράρχη Παροναξίας Καλλινίκου.

«Η Παναγία μας είναι ο σιωπηλός μάρτυρας της ιστορίας» σημείωσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεοδώρητος επικαλούμενος την ευλογία της Θεοτόκου, τονίζοντας πως «Απορώ πως μερικοί που λαμβάνουν θέσεις στην κυβέρνηση αγνοούν την ύπαρξη αυτών των μνημείων όπως η Παναγία μας Εκατονταπυλιανή».

Ο εντυπωσιακός ναός της Παναγίας στον οποίο βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα χριστιανικά σταυροειδή βαπτιστήρια, ήταν κατάμεστος από πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν την μεγάλη γιορτή και να ζητήσουν την ευλογία της Θεοτόκου.

Αμέσως μετά το συλλείτουργο σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή μεταφέροντας την θαυματουργή εικόνα της Εκατονταπυλιανής στο λιμάνι της Πάρου όπου τελέσθηκε δέηση. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Παροναξίας τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο εορτασμός της Παναγίας μας να δώσει δύναμη σε όλο τον κόσμο».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις αρχές του νησιού, η προσέλευση των πιστών στην Πάρο για την εορτή της Εκατονταπυλιανής, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...