Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

Με ευχή και ευλογία  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ετέλεσε την  Παρασκευή  10 Αυγούστου 2019 την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο ,  στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πολλά ονόματα της Παναγίας μας, τα οποία της έχει προσδώσει η ευλάβεια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών  και στάθηκε ειδικά στα ονόματα  Πορταΐτισσα, Γοργοεπήκοος, Ελεούσα, Γλυκοφιλούσα και Τρυπητή όπου είναι και η πολιούχος του Αιγίου .

Τέλος ο Θεοφιλέστατος παρεκάλεσε τους πιστούς να διαβάζουν στα σπίτια τους κάθε μέρα την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκον και η Παναγία μας από τον ουρανό ανταποδίδει χάρες, χαρές και ευλογίες.

Από πλευράς του Ιερού Ναού ο Προϊστάμενος Πρωτοπρεβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στον Μητροπολιτικό Ναό και του ευχήθηκε εγκαρδίως έτη πολλά και ευλογημένα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...