Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ



 Το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών.

  Το πρωί ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προαστείου Πατρών.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ανέφερε πως τον άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο εορτάζει η Αγιοτόκος Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Ιδιαιτέρως η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον πολιούχο και προστάτη της όπως και οι ιστορικές αυτές ενορίες της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών. 

  Ο άγιος Δημήτριος έζησε στα χρόνια των διωγμών, ήταν ανώτερος αξιωματικός στον ρωμαϊκό στρατό. Τα αξιώματα του όμως δεν τον δυσκόλεψαν να πιστεύσει εις τον Ιησούν Χριστόν και να ζει την εν Χριστώ ζωή. 

  Περιφρόνησε τις πλάνες της ειδωλολατρείας και έμεινε πιστός στο θέλημα του Κυρίου άχρι θανάτου. Υπέστει φυλακίσεις, φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια τα οποία αντιμετώπισε με την πίστη και με την προσευχή.  

  Αγωνίστηκε ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού, αγωνίστηκε για την δόξα του Κυρίου και για την σωτηρία του. Τον ελεύθερο χρόνο του στην Θεσσαλονίκη τον διέθετε για να κατηχεί τους νέους, να τους συνδέει με τον Σωτήρα Χριστόν και με την Αγία μας Εκκλησία.

  Πρέπει να γίνουμε μιμητές του Αγίου Δημητρίου και να ακολουθούμε τον δρόμο τον οποίο μας έδειξε. Τον δρόμο, δηλαδή, του θάρρους, της ομολογίας, της υπομονής στις δυσκολίες και τους πειρασμούς της ζωής καθώς επίσης και τις αξίες της κατηχήσεως και των κατηχητικών σχολείων.

  Το λείψανο του Αγίου Δημητρίου εκχέει μύρο και οι πιστοί βρίσκουν θεραπεία. Ας γίνουμε όλοι μιμητές του Αγίου Δημητρίου ώστε να λάβουμε και εμείς τον στέφανον της δόξης.

  Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα. 

  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος, π. Νικόλαος Κουστουράκης και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...