Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΗΜΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

 

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους πιστών, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής αδελφής μας εν Κυρίω Βασιλικής στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α' Κοιμητηρίου Πατρών. 

Έφυγε μια αγγελική, ευλογημένη και θεονοσταλγική ψυχή για τον Ουρανό. Έφυγε για την αιώνια πατρίδα, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός. Εγκατέλειψε τα φθαρτά και τα πρόσκαιρα για να μεταβεί στα άφθαρτα και στα αιώνια.  Αγάπησε τον Χριστό και την Παναγιά μας από μικρό παιδί. Παιδί των κατηχητικών, με έντονη μυστηριακή ζωή, με συχνή εξομολόγηση και Θεία κοινωνία. Όλους τους αγαπούσε και τους έβλεπε ως αγγέλους. Τίμησε το μυστήριο του γάμου, δίπλα στον σύζυγό της και στα τρία της παιδιά. Η καρδιά της γεμάτη αγάπη προς όλους, σύζυγο, τέκνα,  συγγενείς και φίλους.

Ζούσε όπως ήθελε ο Χριστός, σύμφωνα με το άγιο θέλημά του. Τιμία στον γάμο της, τιμία στην ζωή της, τιμία στην εργασία της. Υπήρξε κατηχήτρια και χοράρχης της χορωδίας των κατηχητικών ομάδων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και  συνεργάτης επί σειρά ετών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, "Αποστολική Εκκλησία των Πατρών 88.4 FM" όπου επιμελούνταν την ραδιοφωνική εκπομπή "Λόγοι Πνευματικοί". 

Στο τέλος της πρόσκαιρης ζωής της, περνώντας την δοκιμασία της ασθενείας με καρτερία, έλεγε σε όλους ότι έχει παραδοθεί στο Θέλημα του Θεού. Σε όλη την διάρκεια της δοκιμασίας της, κρατούσε την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου στην αγκαλιά της, του αγαπημένου της Αγίου, και έφυγε στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Παράδειγμα προς μίμηση ας είναι. 

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τας συλλυπητηρίους ευχάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς τον σύζυγο, τα τέκνα και τους λοιπούς συγγενείς και την θερμή προσευχή να έχουν την εξ ύψους παρηγορία. 

Ας είναι αιωνία αυτής η μνήμη και να αναπαύεται εν σκηναίς αγίων και δικαίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...