Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών

 
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ετόνισε ότι τα ανθρώπινα πάθη είναι αμέτρητα, όπως και αμέτρητες είναι οι ενέργειες του διαβόλου. Πάθη είναι: ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, η φιλαυτία, η φιληδονία, η φιλαργυρία, ο φθόνος και η ζήλια. Εμείς, αδελφοί μου, σήμερα θα μιλήσουμε για το πάθος του φθόνου. Αυτό το πάθος γεννιέται στις ψυχές των ανθρώπων και βλάπτει τον φθονερό, αλλά και τους άλλους ανθρώπους. Ο φθονερός λυπείται για τις επιτυχίες του πλησίον, αλλά και για τα διάφορα χαρίσματα που έχει ο πλησίον. Ο Θεός σε όλους έχει δώσει τάλαντα και χαρίσματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να αξιοποιούμε τα τάλαντα και τα χαρίσματα που μας έχει δώσει ο Θεός. Ο Κάιν φόνευσε τον αδελφό του τον Άβελ από ζήλια. 

Τα φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε τα πάθη είναι η προσευχή, η εξομολόγηση, η μελέτη της Αγίας Γραφής και των βίων των Αγίων. Δι' αυτών των πνευματικών εφοδίων και με τη μεγάλη αρετή της ταπεινώσεως, θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από το καταραμένο πάθος της κακίας, του φθόνου, της ζήλιας και του εγωισμού. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αγιασμένα, ευλογημένα και πάμπολλα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...