Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν υπάρχει στον κόσμο τίποτα πολυτιμότερο και αγιότερο από την μια και μοναδική αθάνατη ψυχή μας. Αυτή η αγάπη για τη Βασιλεία του Θεού και για την αθάνατη ψυχή έδωσε δύναμη στους αγίους του Θεού για να αντιμετωπίσουν  τους τροχούς, τις φωτιές, τις φυλακές, τις μαστιγώσεις, τα λιοντάρια και άλλα φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια. Προτίμησαν τον θάνατο από την προδοσία και την άρνηση του Κυρίου.  Προτίμησαν να χάσουν την ζωή τους παρά την αθάνατη ψυχή τους. Προτίμησαν να χάσουν τις πρόσκαιρες απολαύσεις πάρα τις ουράνιες χαρές του παραδείσου. Έχασαν την γη αλλά κέρδισαν τον ουρανό, τους ταπείνωσαν οι εχθροί της πίστεως και τους ανύψωσε ο Θεός.

Ποτέ να μην λησμονήσουμε ότι ο Κύριος για όσους αγωνίζονται εις αυτόν τον κόσμον ετοιμάζει άφθαρτα και αμάραντα στεφάνια. Ας μην στεκόμαστε στις κερκίδες αλλά να είμαστε μέσα στον στίβο και να αγωνιζόμαστε άχρι θανάτου. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...