Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών


Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πατρών. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: "Ευσεβείς μου αδελφοί, λόγω του ότι είχαμε την ευλογία από τον Κύριο να ασπαστούμε αποτμήματα ιερών λειψάνων Αγίων της Ορθοδοξίας μας, του Οσίου πατρός ημών Νικάνορος, που τιμάται ιδιεταίρως στην Μακεδονία και του εν Αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης και Πέλλης, Αγίου των ημερών μας, θα αναφερθούμε στο γιατί οι ορθόδοξοι χριστιανοί τιμάμε τα ιερά λείψανα. Τα τιμάμε γιατί έγιναν κατοικητήρια του Παναγίου Πνεύματος. 

Το σώμα θα συμμετάσχει μαζί με τη ψυχή στην αιώνια αμοιβή ή στην αιώνια τιμωρία κατά την μέλλουσα κρίση. Το σώμα του ανθρώπου είναι Ναός του Θεού και αφού είναι Ναός του Θεού οφείλουμε να το διατηρούμε αγνό και καθαρό. Τα λείψανα των Αγίων της πίστεως μας μεταδίδουν αγιασμό και θεϊκή χάρη. Τιμώντας τα ιερά λείψανα, τιμάμε τους ίδιους τους Αγίους, διότι η τιμή μεταβαίνει στο πρόσωπο. Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, μας υποδεικνύουν και μας δείχνουν το δρόμο της σωτηρίας μας. Ασπαζόμενοι τις λειψανοθήκες των Αγίων, έχουμε την αίσθηση ότι οι Άγιοι είναι παρόντες και προσεύχονται για μας. Στα εγκαίνια των Ιερών Ναών τοποθετούνται ιερά λείψανα Αγίων Μαρτύρων. 

Ο Όσιος Νικάνωρ ο θαυματουργός που εκοιμήθει 7 Αυγούστου 1519 και ο Άγιος Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδέσσης που εκοιμήθει 7 Αυγούστου 1984 να πρεσβεύουν για τον αγιασμό και τη σωτηρία μας".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...