Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ


Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημασία της προσευχής για τον αγιασμό και την σωτηρία μας. Ό,τι είναι η τροφή για το σώμα είναι η προσευχή για την ψυχή. Με την προσευχή ξαναβρίσκουμε τον παράδεισο, αντιμετωπίζουμε ορατούς και αοράτους εχθρούς, παίρνουμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τους πειρασμούς και τις προκλήσεις της ζωής μας.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην παρουσία του Χριστού στην ζωή μας. Ο Κύριος μας υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας έως της συντελείας των αιώνων. Πάντοτε θα ακούμε, όπως ο Απόστολος Πέτρος και οι άλλοι μαθητές το :  "Θαρσείτε, εγώ ειμί, μή φοβείσθε".

Να δώσουμε στον Κύριο την καρδιά μας, να μετέχουμε στην λειτουργική ζωή της αγίας μας Εκκλησίας, να ιεροποιήσουμε πάλι την ζωή μας ως χριστιανοί για να απολαύσουμε εις αυτόν τον κόσμο την χαρά και την ειρήνη  και στην αιωνιότητα την Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα και αγιασμένα. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...