Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ Η' ΜΑΤΘΑΙΟΥ


Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ιερό Eυαγγελιστή Ματθαίο, ο οποίος στην ευαγγελική περικοπή μας μεταφέρει στην έρημο όπου ευρίσκετο ο Κύριος με τους μαθητάς Του. Ο λαός ήθελε να ακούει το κήρυγμα του Κυρίου και για τον λόγο αυτό πήγαν εις την έρημο αφενός μεν για να θεραπεύσει ο Κύριος τους ασθενείς τους, αφετέρου δε για να ακούσουν την θεία διδασκαλία.

Στην έρημο βλέπουμε το θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων, όπου με πέντε άρτους και δύο ψάρια, τα οποία ευλόγησε ο Κύριος, εχόρτασαν πέντε χιλιάδες χωρίς τις γυναίκες και τα παιδιά. 

Πίσω από αυτό το θαύμα, του χορτασμού των πεντακισχιλίων, οι πατέρες βλέπουν την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, γι' αυτό είπε ο Κύριος: "Δότε υμείς αυτοίς φαγείν". 

Εν συνεχεία, ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να ζητούν πάντοτε στην ζωή τους την ευλογία του Ιησού Χριστού. Από την ημέρα που ερχόμαστε εις τον κόσμον η Αγία μας Εκκλησία μας ευλογεί και μας αγιάζει. Χωρίς την ευλογία του Κυρίου δεν μπορούμε ούτε να προοδεύσουμε ούτε να προκόψουμε. 

Να βάλουμε τον Ιησού Χριστό στην καρδιά μας και στα σπίτια μας για να έλθει η ειρήνη, στα σχολεία μας για να αποκτήσει η ζωή των παιδιών μας νόημα, στην κοινωνία μας για να γίνει ο άκοσμος κόσμος μας κόσμημα.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...