Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΠΙΤΙΤΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ


Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πιτίτσης Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε πως δύο τυφλοί ακολουθούν τον Κύριο και κραυγάζουν: "Ελέησον ημάς, Υιέ Δαβίδ", που σημαίνει ότι αναγνωρίζουν πως ο Κύριος είναι ο Μεσσίας. Ο Κύριος τους ερωτά αν πιστεύουν ότι μπορεί να τους θεραπεύσει και αυτοί απαντούν: "Ναι Κύριε". Ο Κύριος βλέποντας την πίστη τους, τους χάρισε την θεραπεία τους. 

Πάντοτε τα αποτελέσματα της πίστεως είναι θαυμαστά. Καλούμεθα και εμείς ως χριστιανοί να έχουμε την ίδια πίστη με τους τυφλούς της ευαγγελικής περικοπής.

Εν συνεχεία, ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την ευχή του Ιησού: "Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με" και προέτρεψε τους πιστούς να την αγαπήσουν διότι δια της ευχής αυτής ομολογούμε πίστη στην θεότητα του Ιησού Χριστού και ζητάμε το άπειρο έλεος του για τις αμαρτίες και τα σφάλματα μας.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...