Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΠΟΥΓΑ - ΡΟΔΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

 
Την Τρίτη το πρωί, 2 Ιουλίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την κατάθεση της τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στο χωριό Μπούγα - Ροδιά Αχαΐας για να τελέσει Θεία Λειτουργία στο ενοριακό παρεκκλήσιο της Παναγίας της εν Βλαχέρναις. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ετόνισε ότι το ιερότερο πρόσωπο της Αγίας Ορθοδόξου πίστεώς μας, μετά τον εν Τριάδι ζώντα αληθινόν Θεόν, είναι το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αναφέρθηκε στο γεγονός της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος και υπογράμμισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος μεσιτεύει για τη σωτηρία των χριστιανών. 

Παρακάλεσε όλους μας, να κάνουμε απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Κυρίου μας και η ζωή μας να είναι ταυτισμένη με το θέλημά του το άγιον. 

Ο Θεοφιλέστατος κλείνοντας μετέφερε προς όλους, κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη, τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και σωτήρια. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσε ο διάκονος π. Παναγιώτης Λάγιος.  


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...