Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ



Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών ενώ, το πρωί της 20ης Ιουλίου ο Θεοφιλέστατος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ανθουπόλεως Πατρών.

  Στις ομιλίες του μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως χάριτι Κυρίου προσήλθαμε αδελφοί μου σε αυτές τις ιερές συναξεις για να λατρευσουμε τον Κύριο της δόξης και να τιμήσουμε τον ένσαρκο άγγελο και ουράνιο άνθρωπο, τον δεύτερο πρόδρομο της βασιλειας Χριστού, Ηλία τον ένδοξον.

  Ο λόγος του και η ζωή του ήταν φως Χριστού, λαμπάδα αναμμένη. Ονομάστηκε ο προφήτης Ηλίας ζηλωτής διότι ήθελε να λατρεύεται ο αληθινός Θεός, να δοξάζεται το όνομα του το άγιον και να ζουν οι άνθρωποι σύμφωνα με το θέλημά Του. Εδίδασκε την ευσέβεια και την μετάνοια. Ήλεγχε τον βασιλέα Αχαάβ και την βασίλισσα Ιεζάβελ διότι με τους ψευδοπροφήτες και τους ψευδοϊερείς οδηγούσαν τον λαό στην αποστασία, στην ειδωλολατρεία δηλαδή στην λατρεία του Βαάλ και της Αστάρτης. 

  Έλαβε από τον άγιον Θεόν το χάρισμα της θαυματουργίας και με την προσευχή του για τρεισήμισι χρόνια έκλεισε τους ουρανούς και με την προσευχή του τους άνοιξε ξανά.

Κατέβασε φωτιά από τον ουρανο στο θυσιαστήριό του και απέδειξε ποιος είναι ο αληθινός Θεός. 

Ο Θεοφιλέστατος παρεκάλεσε τους πιστούς να αγωνιστούμε να γίνουμε και εμείς οι άνθρωποι του Θεού, της πίστεως, της προσευχής και της αγίας ζωής και να είμεθα ασυμβίβαστοι με το κακό και με την αμαρτία. 

  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα. 

  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.




























































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...