Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών Πατρών επί τη εορτή του Οσίου πατρός ημών Παισΐου-Παναγή του Μπασιά. 
  Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι αγάλλεται η αγιοτόκος εκκλησία μας, ευφραίνονται τα πλήθη των πιστών και πανηγυρίζει η αγιοτόκος Κεφαλληνία η νήσος του Αγίου Γεράσιμου και του Ιουνίου Πελάγους επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παισΐου-Παναγή του Μπαλιά.
  Ο Άγιος του Θεού γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς το 1801 από ευσεβείς γονείς. Πόσο ευλογημένα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέτοια χριστιανικά περιβάλλοντα. Οι γονείς του Μιχαήλ και Ρεγγίνα του έδωσαν πρώτα την πίστη και έπειτα την κατά κόσμον παιδεία. Έλαβε  Θεολογική και Φιλοσοφική μόρφωση και ομιλούσε ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, λατινικά. Νέος έγινε μοναχός και κληρικός για να υπηρετήσει την αγία του Χριστού εκκλησία.
  Επιδόθηκε σε έργα διακονίας και φιλανθρωπίας  . Καλλιεργήσει την ορθόδοξη παράδοση δεδομένου ότι επηρεάστηκε από τον βίο του Οσίου και Θεολόγου πατρός ημών Γεράσιμου του νέου ασκητου.
  Ο Άγιος είναι ένας φωτεινός οδοδείκτης που μας δείχνει τον δρόμο προς την Βασιλεία του Θεού. Απέκτησε το διορατικό χάρισμα το οποίο έθεσε στην σωτηρία των πιστών.
  Τέλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.
  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...