Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ




 Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Πατρών. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου το πρωί, εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιστορική Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Μιντιλογλίου Πατρών. 

  Στις ομιλίες του ο αναφέρθηκε στην ευλογία των μαθητών υπό του Κυρίου μας, "και επάρας τας χείρας αυτού ευλόγησεν αυτούς". Η ευλογία είναι προσφορά χάριτος, είναι μετάδοση της ευλογιάς του Θεού. Η πρώτη ευλογία δόθηκε στους πρωτοπλάστους. Οι προφήτες ευλογούν και η εκκλησία που είναι ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας προσφέρει εις τους πιστούς την ευλογία του Θεού. 

  Την ευλογία του Θεού την λαμβάνουμε δια της συμμετοχής μας στα ιερά Μυστήρια της αγίας ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

  Ας αγωνιζόμαστε αδελφοί μου, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του, να γίνουμε οι ευλογημένοι του Κυρίου μας διότι έτσι θα μας καλέσει στην Βασιλεία Του την επουράνιον: "δεῦτε οἱ εὐ­λογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοι­­­μα­σμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου".

  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα. 

  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...